Sanddrømmeren

Det betyder ikke noget, at Fréas drømme tit bliver til virkelighed, siger hendes mor, men da en jætte bryder ind om natten og angriber dem, må moren indrømme, at de ikke er som andre mennesker. Langt fra.

Fréa er en valkyrie, og vølven har spået, at Fréa skal blive den mægtigste sanddrømmer nogensinde – en valkyrie, der kan se fremtiden i sine drømme.

Fréa må tage til Asgård for at blive oplært som valkyrie og bo blandt de gamle, nordiske guder. Her begynder en uventet rejse, hvor hun knytter stærke venskaber og oplever en spirende kærlighed. Men uhyggelige drømme om is, blod og en brændende himmel hjemsøger Fréa. Er det en sanddrøm? Og kan hun forhindre det i at ske?
Bogen byder på en blanding af kærlighed og spænding i et fantasy-univers med et nordisk twist.

Anmeldelser

 • 6/6 stjerner: ’Sanddrømmeren’ bød bare på den ene overraskelse efter den anden, og jeg elskede hver og én! Det er den første bog om de nordiske guder, som jeg bare var vild med hele vejen igennem. Jeg vil helt sikkert anbefale den til alle, som vil være sikker på at læse en bog der fortryller én, og tager en med på en rejse, man aldrig vil glemme! (De unges ord)
 • 5/5 stjerner: … jeg fløj igennem den, hurtigere end jeg nogensinde har læst en bog. Pipalukbooks
 • 9/10 stjerner: Bogen er spækket med spænding, fart over feltet, kærlighed, action og forræderi. Om du er til nordisk mytologi eller ej, vil jeg anbefale bogen … (Boggnasker)
 • 6/6 stjerner: Det bedste jeg kunne finde ved sanddrømmeren er, at jeg ikke skulle trækkes 30, 40 måske 100 sider hen, før det blev spændende. Jeg fik spænding allerede efter seks sider af bogen. Det tror jeg er en rekord … (Kultur for unge)
 • 5/5 stjerner: … har svært ved at få armene ned over dette fine, lille mesterværk! (Lunas kaffekrog)
 • 4.5/5 stjerner: Du bliver taget med på en vidunderlig rejse som ikke lader dig slippe – selv ikke når sidste side er vendt. (Frk. Litteratur)
 • 4/5 stjerner:  Sproget flyder og siderne vender sig selv, og jeg krydser mine fingre for, at historien om Fréa og Magne ikke slutter her … (Andrups bookshelf)
 • 4/6 stjerner: … jeg kan love at du med garanti bliver underholdt. Især hvis du elsker nordisk mytologi … (Skrivepulten)
 • 3/5 stjerner: … virkelig fin debutbog til en serie, der bestemt har et stort potentiale og som jeg virkelig ser frem til at læse videre på … (Wondrous Bibliophile)
 • “Sanddrømmeren” er en spændende børnebog til dem der kan lide at læse om mytologi, men også stadig almindelige hverdags problemer – som mobning, kæresteri og forelskelse, familieproblemer og forræderi. (Min forestilling om hvad paradis er)
 • Det er en velskrevet bog med en spændende hovedperson og et originalt plot … (Lektørudtalelsen)
 • Sanddrømmeren er spændende og forfatteren har helt tydeligt styr på sin nordiske mytologi … (Weekendavisen)
 • Her hører man om sider af Asgård som man ellers ikke hører om. Nemlig Valkyriernes og Einherjernes verden. Og det er rigtig godt fundet på og dybt forankret i den nordiske mytologi. Man oplever et Asgård, som er tvunget til at tilpasse sig Midgårds udvikling. Et Asgård, som er i politisk kaos og hvor korruption styrer hele det politiske billede. Sidsel formår at skabe paralleller til vores samfund og den verden vi lever i og hele tiden tænker man over sin egen verden og situation mens man læser. Vi hører om ”racehad” og om hvad Od laver efter bruddet med Freja. Jeg kan klart anbefale at læse denne bog … (Vølse, nr. 66 2013)
2 Comments
 1. Yasmina Sørensen 13. maj 2019

  Det den bedste serie nogen sene har læst jeg læst ud av brudt og jeg er 13 håber det kommer en 4 i serien er helt ked af det nu skal jeg finde en nu serie og jeg finder aldrig en som er lige så god så jeg kan anbefalde den mega maget vis du er på min aldre eller yngre eller ældre ???

 2. sidsel 13. maj 2019

  Hvor dejligt at du kunne lide serien! Det er jeg bare superglad for at høre 😀 Faktisk er jeg i gang med tre nye bøger – en ny trilogi, der også handler om valkyrier og nordisk mytologi, som jeg håber du vil kaste dig over når de engang udkommer.

Leave a Comment