Troldejagt – sensommer

Troldeaktivitet #1 – saml blade og tag skovens magi med hjem!

By In Troldejagt

En af tankerne bag min nye serie “Magiske væsner i Danmark” er at man som forælder kan hjælpe sit barn til at finde magien i hverdagen. Nøjagtig som hovedpersonerne i mine bøger, søstrene Ingrid og Dagmar.

I bogen “Ingrid og troldene” tager Ingrid og Dagmar ud i skoven for at se, om der virkelig findes trolde. Så hvorfor ikke tage på troldejagt selv?

Imens man leder efter de langhalede venner eller deres spor, kan man benytte sig af lejligheden til at indsamle nogle af alle de dejlige naturting, der findes i skoven. For eksempel kan man om sommeren indsamle et væld af smukke blade fra træer og bregner.

 

Blade på papir

Når man kommer hjem fra troldeekspeditionen kan man lægge de indsamlede blade i pres. Brug bøger eller aviser, der opsuger fugten fra bladene. Efter 14 dage sættes der små limklatter på bagsiden af dem med en limpistol. Herefter kan de klistres på papir og evt. indrammes.

Og vupti – så har man pludselig noget af skovens magi i ens eget hjem!

Leave a Comment