Forår i skoven

En grøn eksplosion!

By In Forfatterliv

Skoven og naturen har været en stor inspirationskilde for alle de titler jeg indtil videre har udgivet. Både i børnebogsserien Magiske væsner i Danmark, hvor to søstre stifter bekendtskab med Danmarks vidunderlige natur og alle de væsner der ifølge folkloren (og måske også i virkeligheden? :-D) bor der. I Sanddrømmerenserien bor hovedpersonen Fréa i en skov, der i mit hoved minder utrolig meget om de smukke, smukke skove der nærmest er lige udenfor min egen dør. Skovene i Århus – Marselisborgskovene og Riis Skov. Steder jeg elsker at besøge på alle tider af året.

Men en helt særlig og lys skønhed kendetegner træerne på denne årstid. Jeg har i dag været ude og opleve foråret  sammen med min familie – og hvor løfter det bare humøret at se al den grønne, saftige herlighed der pt udfolder sig i Riis Skov!

I forbindelse med mit nye projekt har det været nødvendigt at sætte mig ind i hvordan man i vikingetiden brugte urter til helbredelse af sygdomme. En af hovedpersonerne er nemlig helbreder med speciale i at dyrke og anskaffe urter, der så skal forvandles til helbredende eliksirer. Hendes evner inden for dette fag spiller en helt central rolle i forhold til plottet. Det har været enormt spændende at lave alt researcharbejdet – og jeg glæder mig til snart at fortælle meget mere om mit nye projekt. 3 bøger om 3 meget forskellige valkyrier. Bøger der byder på spænding, mystik, kærlighed og samtidig er en fortælling om hvordan det var at være kvinde i vikingetiden på godt og ondt. En tid, hvor slægten og æren betød alt – hvad enten man var mand eller kvinde.

Leave a Comment