Kongernes Jelling

Der researches ...

By In Forfatterliv

Jeg elsker at skrive om vikingetiden og alt hvad der har med den nordiske mytologi at gøre. Jeg tror det er et emne, jeg aldrig bliver træt af. Derfor gik en af sommerferiens researchture til Kongernes Jelling for at se nærmere på kæmpehøjene, runestenene og naturligvis museet. Jeg havde på forhånd hørt meget godt om stedet og blev på ingen måde skuffet. Stedet viste sig at være helt fantastisk.

Sjældent har jeg set den nordiske mytologi og vikingetiden så godt formidlet. Vi var afsted hele familien og begge mine piger på hhv. 7 og 9 år var meget optagede af det hele. De fik både besteget højene, klædt sig ud som ægte skjoldmøer og hørt hele den spændende historie om Gorm den Gamle, Thyra Danebod og Harald Blåtand. Museet har en meget interaktiv tilgang til formidling så der var fyldt med indtryk for alle sanser. En virkelig fed måde at få historiens vingesus helt ind på livet. Og så er der endda fri entré!

Hvis vikingetiden lige er noget for dig vil jeg på det varmeste anbefale at besøge Kongernes Jelling 😀

 

Leave a Comment